Modal content
×

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI

Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.

Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.

Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.

1.Kişisel Verilerin İşlenme Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:

  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin yürütülmesi için gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların yapılması ve ilgili iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması.
 
2.Kişisel Verilerin Aktarıldığı Taraflar ve Aktarım Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.

3.Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi

Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.

4.Çerezleri Kullanım Amacı

Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;

İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.

Teknik olarak web sitemizde kullanılan çerez türleri aşağıdaki tabloda gösterilmektedir.

Oturum Çerezleri

(Session Cookies)

Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır.

 

Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:

  • • İnternet sitesinin işlevselliğini ve performansını arttırmak yoluyla sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek,
5.Çerez Tercihlerini Kontrol Etme

Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.  

6.Veri Sahiplerinin Hakları

Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.

 

  • e-Devlet
  • İçişleri Bakanlığı
  • Manisa

Valilikler

T.C. Turgutlu Kaymakamlığı
T.C. Turgutlu Kaymakamlığı
T.C. Turgutlu Kaymakamlığı
  • KAYMAKAMLIK
    Kaymakam Kaymakamlık Birimleri İlçe Protokol Listesi Görev Yapmış Kaymakamlar İç Kontrol Çalışmaları Kaymakamlık Logosu
  • TURGUTLU
  • MAHALLİ İDARELER
  • HİZMETLERİMİZ
    Hizmet Birimleri Kamu Hizmet Standartları İlçe İnsan Hakları Kurulu Etik Kurulu Bilgi Edinme Hakkı Kolluk Gözetim Kolluk Personeli İhbar/Şikayet Formu Kolluk Personeli Memnuniyet Formu
  • GÜNDEM
    Haberler Duyurular
  • İLETİŞİM
°C
15
Haziran2025
Parçalı Bulutlu
23
°C
5 Günlük Hava Tahmini
temizle
  • KAYMAKAMLIK
    • Kaymakam
    • Kaymakamlık Birimleri
      • İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü
      • İlçe Sivil Toplumla İlişkiler Şefliği
    • İlçe Protokol Listesi
    • Görev Yapmış Kaymakamlar
    • İç Kontrol Çalışmaları
    • Kaymakamlık Logosu
  • TURGUTLU
  • MAHALLİ İDARELER
  • HİZMETLERİMİZ
    • Hizmet Birimleri
      • İlçe Jandarma Komutanlığı
      • İlçe Emniyet Müdürlüğü
      • İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
      • İlçe Müftülüğü
      • Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü
      • İlçe Mal Müdürlüğü
      • İlçe Sağlık Müdürlüğü
      • İlçe Tapu Müdürlüğü
      • İlçe Nüfus Müdürlüğü
      • İlçe Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğü
      • İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü
      • Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü
    • Kamu Hizmet Standartları
    • İlçe İnsan Hakları Kurulu
    • Etik Kurulu
    • Bilgi Edinme Hakkı
    • Kolluk Gözetim
    • Kolluk Personeli İhbar/Şikayet Formu
    • Kolluk Personeli Memnuniyet Formu
  • GÜNDEM
    • Haberler
    • Duyurular
  • İLETİŞİM

Yöresel Yemekler

EKMEK DOLMASI 
 
Hazırlanışı:
Yuvarlak ekmek satın alındıktan sonra birkaç gün bayatlaması beklenir. Daha sonra üzerinden küçük bir kapak kesilir. İçi tamamen boşaltılır. Tavaya soğan ve biraz daha sıvıyağı ile kıyma ilave edilerek sotelenir. Kıyma kavrulduktan sonra tuz ve maydanoz eklenir ve daha sonra ekmeğin içinden çıkan parçalardan ufalanarak ilave edilir. Hazırlanan karışım ekmeğin içini dolduracak miktarda olmalıdır. Ekmeğin içi doldurulur. Büyükçe bir tencereye bir su bardağı kadar su konulur. Üzerine uzun çöp şişlerle bir altlık hazırlanır. Doldurulan ekmek çubukların üzerine oturtulur. Üzerine çok az sıvıyağı ilave edilip kapağını kapatarak ekmek yumuşayıncaya kadar pişirilir. Daha sonra üzerine bol sarımsaklı yoğurt ve biberli tereyağı dökülerek sıcak servis yapılır.
 
Ekmek Dolması Üzeri İçin   
1 adet bütün ekmek
2 adet soğan
1 demet maydanoz
300 gr kıyma
                 
Yarım kg yoğurt
2 diş sarımsak
100 gr tereyağı
Kırmızı toz biber
 
 
 
İSAY2 Galeri
 
FAVA
 
Hazırlanışı:
Kuru bakla bir gece önceden ıslatılır. Ardından tüm malzemeler bir tencereye alınıp, üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edilip suyunu tamamen çekinceye kadar pişirilir ve blenderdan geçirilir. Bir borcama yayıp streç ile kapatılır. Önce oda sıcaklığına getirilir, ardından  buzdolabına alıp kıvam alıncaya kadar 1-2 saat dinlendirilir. Dolaptan çıkan fava, dereotu, kırmızı soğan ve zeytinyağı ile servis edilir.
 
Fava Üzeri İçin   
500 gr kuru bakla
2 adet kuru soğan
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1,5 bardak su
                 
Dereotu
1 adet kırmızı soğan
Zeytinyağı
 
 
 
 
İSAY2 Galeri
 
ENGİNAR DOLMASI
 
Hazırlanışı:
Enginarların iç harcı için, soğanlar yemeklik doğranır. Pirinç ve kuş üzümü yıkanıp süzülür. Tencereye zeytinyağı dökülür ve dolmalık fıstık kavurulur. Soğanlar eklenir ve kavrulur. Soğanlar yumuşayınca pirinç eklenir ve kavurmaya devam edilir. Kuş üzümü de koyulur ve tekrar kavrulur. Sıcak su dökülür. Enginarlar kozasıyla bütün olarak alınır ve üst kısımları enlemesine kesilir. Enginarların içlerindeki yapraklar tek tek koparılır. İçlerindeki tüylü kısımlar da kaşıkla kazıyarak boşaltılır. Enginarlar temizledikten sonra yıkanır ve yayvan bir tencereye dizilir. İç harcı ocaktan alınır. İlk sıcaklığı çıkınca içine maydanoz ve dereotu doğrayıp ilave edilir. Harç enginarların içlerine doldurulur. Üzerlerine zeytinyağı dökülür. Dilim limon konulur. Zeminine su konur ve pişmeye bırakılır.
 
Enginar Dolması
5 adet enginar
3 adet soğan
1 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı kuş üzümü
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
Zeytinyağı
Su 
 
İSAY2 Galeri
 
KUZU MUMBAR DOLMASI 
 
Hazırlanışı:
Öncelikle bağırsağı sıcak suda iç ve dış kısmı yıkanır. Yıkandıktan sonra 10 dk kadar sirke de bekletilir. Bu arada iç harcı hazırlanır. Öncelikle yıkadığınız ciğeri kuşbaşı şeklinde doğrayıp biraz daha küçültmek için rondoya konur. Ciğerle birlikte soğanda ilave edilebilir. Ardından yıkanan bulguru, salçaları ve baharatlar da eklenip karıştırılır. Bağırsakları sirkeden çıkarıp bol suda yıkayıp arındırıyoruz. Bütün bağırsakları bu şekilde doldurulur.  Pişirme kısmı için ise doldurulan bağırsaklar önceden kaynatılan suda 25 dk kadar haşlanır. Haşlama işlemi bittikten sonrada tavada tereyağında kızartılır. 
 
Kuzu Mumbar Dolması
Kuzu bağırsağı
Kuzu ciğeri
1 çay bardağı ince bulgur
1 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığından az karabiber
1 çay kaşığı kuru fesleğen
2 çay kaşığı isot
1,5 çay kaşığı tuz
Sirke
2 yemek kaşığı tereyağı
 
 
İSAY2 Galeri
 
TURGUTLU KÖFTESİ 
 
Hazırlanışı:
Bir kabın içerisine kıyma, galeta unu, tuz ve su ilave edip iyice yoğurulur. Başka bir kabın içerisine karbonat ve limonun suyu konur ve köpürene kadar karıştırılır. Yoğurulan kıymanın üzerine dökülür. Soğanlar rendelenir ve suları sıkılıp kıymaya ilave edilir. Kıyma yeniden iyice yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, şekil verilir. Buzdolabında 12 saat daha bekletilir. Orta ateşte kızdırılan ızgara tavasında yağ koymadan pişirilir.
 
Turgutlu Köftesi Pidesi İçin   
1 kg dananın döş, sırt ve antrikotundan çekilen kıyma
Yarım su bardağı galeta unu
2 tatlı kaşığı karbonat
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı limonun suyu
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı tuz
1 su bardağı su
Yarım paket kuru maya
1 çay kaşığı şeker
1,5 çay kaşığı tuz
3,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı hayvan yağı ve kemik suyu
 
İSAY2 Galeri
 
 
https://www.tccb.gov.tr/
https://www.icisleri.gov.tr/
https://www.turkiye.gov.tr/
https://www.cimer.gov.tr/
 
  • Cumhurbaşkanlığı
  • İçişleri Bakanlığı
  • Manisa Valiliği
Cumhuriyet Mahallesi, Atatürk Bulvarı, No:194/2 - Turgutlu/Manisa
(0236) 313 26 06
 
Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezlere yer veriyoruz 🍪 Çerez politikamız hakkında bilgi edinmek için tıklayınız